30%
6990 Ft
9990 Ft
16 nap 3 óra 2 perc
0 vásárlás eddig

Kirándulás a Bakonyban a Pannonia Utazási Irodától

Fontos tudnivalók

Szolgáltató

Bejelentkezés: +36 30 592 6107, info@pannoniatravel.hu, vagy 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. épület, 1. em. (Flórián Udvar). Az utazás megkezdéséhez a voucher beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie. 

Partner neve: Pannonia Program- és Utazási Iroda

Cím:
1033 Budapest, Polgár u. 8-10. 

Nyitvatartás:
Keddtől – Csütörtökig 12.00 - 18.00

Elérhetőségek:
Telefonszám: +36305926107
E-mailcím: info@pannoniatravel.hu
Webcím: http://pannoniatravel.hu/

Tartson velünk a Pannonia Program- és Utazási Iroda legújabb kirándulásán és látogasson el az ország egyik legszebb természeti adottságával és gazdag kulturális örökségével rendelkező térségébe, a Bakonyba!

Utunk során elsőként a Bakony szíveként, vagy a Bakony fővárosaként is emlegetett, több mint 800 éves Zircet látogatjuk meg, ahol a kulturális emlékek gyönyörű természeti látványossággal ötvöződnek. Az ország legmagasabban fekvő kisvárosát a Franciaországból érkező ciszterci szerzetesek alapították. Kik voltak ezek a szerzetesek, akik európai hírű szellemi és gazdasági kultúrát teremtettek a Magas-Bakony háborítatlan erdőségeinek szívében? Utunk során erre a kérdésre is választ kapunk.

Zirci látogatásunk során elsőként a ciszterci apátság műemléki környezetében elhelyezkedő angolkert stílusban létesült arborétumot keressük fel, szakavatott vezetőnk kíséretében. A „fás-kertben” a Cuha-patak partján, némi szerencsével az is előfordulhat, hogy őzek, mókusok kísérik sétánkat.

Programunkat a különlegesen szép, országosan is kiemelkedő jelentőségű templom meglátogatásával folytatjuk. A főoltár Magyarország legnagyobb, barokk stílusban készült oltárépítménye. A székesegyház büszkélkedhet a kor egyik legjelentősebb művészének, Franz Anton Maulbertschnek két festményével, de egyedülállónak mondható a templom két orgonája is. A templom 1982-ben, alapításának nyolcszázadik évfordulóján basilica minor rangot nyert, amely egy elő szerzetesközösség liturgikus otthona, és egyben Zirc városának plébánia-temploma.

Kirándulásunk következő állomása a festői Bakonybél, ahol az egészséges környezet és a levegő összetétele kedvez a Pannon Csillagda működésének, az égbolt távcsővel való vizsgálatának. Az állandó kiállítás a csillagászat történetét interaktív módon foglalja össze a kezdetektől napjainkig. Foglalkoztatókban összeállítják Galilei híres távcsövének másolatát, és megismétlik Newton leghíresebb fénytani kísérleteit. A kiállítás az űrkutatás történetével és a meteorok világával végződik. A kiállított szkafander, vizuális installációk, a Mars űrszonda másolata teszik izgalmassá a tárlatot, továbbá a Tűzgömb-teremben hullócsillagok, meteoritok haladnak el felettünk és megérinthetjük az óriási távolságból érkező kőzeteket is.

Ezt követően lesz lehetőségünk szabadidőre, amely során kényelmesen elkölthetjük ebédünket, vagy kedvünkre rövid kirándulást is tehetünk a festői természeti környezetben.

Bakonyi kirándulásunk nem kerülheti el Gannát, az Esterházy család mauzóleumát sem. A klasszicista stílusú Szent Kereszt felmagasztalása plébániatemplom formája, belső kifestése sok hasonlóságot mutat a római Pantheonnal. A családi mauzóleum az épületegyüttes altemplomában került kialakításra. 53 Esterházy családtag nyugszik Gannán, ahogy itt búcsúztatták el a 2016-ban elhunyt Esterházy Péter Kossuth-díjas írót is.

Kulturális kirándulásunk utolsó állomása Herend, ahol a világ legnagyobb porcelánmanufaktúráját keressük fel. A modern látogatóközpontjában, a Porcelaniumban ismerkedhetünk meg Magyarország legismertebb luxus exportcikkével, a herendi porcelánnal. Egy ismeretterjesztő kisfilm megnézését követően, egy bemutató keretében ismerkedhetünk meg a porcelán készítésének munkafolyamataival, a különböző festési és égetési technológiákkal, melyet követően megcsodálhatjuk a múzeumot. A látogatás végén vendéglátóink jóvoltából, egy csésze kávét is elfogyasztunk, mégpedig stílszerűen, herendi porcelánban szervírozva.

A változatos programot tartalmazó bakonyi körutunkról az esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Az utazás időpontja: 2019. október 19. (szombat)

Indulás: 6:00 Blaha Lujza tér (Europeum hotel melletti buszöbölben)

   6:15 Batthyány tér (a vásárcsarnok előtti buszmegálló)

Találkozó mindkét helyszínen az indulási időpont előtt 15 perccel!

 

Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL benzinkút, 10 km
 • Székesfehérvár

A felszállási lehetőség pontos helyéről és időpontjáról irodánkban érdeklődhet.

Érkezés haza: az esti órákban, 21 óra körül

A részvételi díj tartalmazza:

 • a szervezés díját,
 • az utazást felsőkategóriás autóbusszal,
 • a csoportkísérést és magyar nyelvű idegenvezetést.

 

Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő

Külön fizetendő belépődíj:

 • Zirci Ciszterci Apátság, Zirci Arborétum: kombinált jegy szakvezetésekkel kibővítve: 30 perc + 60-70 perc, 20 fő felett 1.300 Ft/fő, 20 főig 1.500 Ft/fő,
 • Pannon Csillagda helyi vezetéssel: kb. 70-80 perc Felnőtt: 2.200 Ft/fő, Nyugdíjas (65 éves kortól), Diák: 1.800 Ft/fő,
 • Gannai Eszterházy Múzeum helyi vezetéssel: kb. 50-60 perc, Felnőtt: 500 Ft/fő, Nyugdíjas (65 éves kortól): 400 Ft/fő, Diák (6-18 éves korig): 200 Ft/fő,
 • Herendi Porcelán Manufaktúra: 40 perces Minimanufaktúra vezetéssel, múzeumlátogatással kávé meghívással, Felnőtt 2.200 Ft/fő, Ny (65 éves kortól): 1.700 Ft/fő, Diák (6-18 éves korig): 700 Ft/fő.
 • Háromfogásos ebéd Bakonybélben: 2.500 Ft/fő

 

A belépődíjak az esetleges foglalási költségeket is tartalmazzák, melyek összegét az idegenvezető szedi össze a buszon.

Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás irodánkban kedvező áron köthető.

Biztonságos fizetési lehetőség Simple-n keresztül